Τι πρέπει να κάνω για να μπω σε Ivy League Πανεπιστήμιο;

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για την είσοδο σε Ivy League Πανεπιστήμιο.

Οι τέλειες βαθμολογίες δεν εγγυώνται την αποδοχή, ούτε μια απόλυτα ολοκληρωμένη λίστα δραστηριοτήτων. Αναρίθμητοι πρώτοι μαθητές σχολείων δεν γίνονται δεκτοί στα Ivy League Πανεπιστήμια, ενώ οι λιγότερο υψηλόβαθμοι ακαδημαϊκά λαμβάνουν μια επιστολή αποδοχής. Τι σημαίνει μια ισχυρή αίτηση; Ποιες ικανότητες έχουν κοινές οι φοιτητές που προτιμούνται; Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Δεν υπάρχει διαδικασία δέκα βημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε για να λάβετε προσφορά αποδοχής στο Yale. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την αίτησή σας.

Επιλέξτε τα μαθήματά σας με σύνεση

Επιλέξτε να παρακολουθήσετε τα αυστηρά ακαδημαϊκά μαθήματα που προσφέρονται στο Λύκειο. Τα μαθήματα high level δείχνουν ότι δεν αποφεύγετε μια πρόκληση και ότι είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά. Honors, AP και τα μαθήματα IB High Level είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τα δυνατά σημεία και τα ενδιαφέροντά σας. Επιλέξτε όσα μαθήματα high level μπορείτε να πετύχετε, αλλά μην αποφύγετε να επιλέξετε ορισμένα subjects στο standard level, εάν αυτό σημαίνει ότι γενικά το GPA σας θα είναι υψηλότερο. Εάν ενδιαφέρεστε για τις δύσκολες επιστήμες, μπορείτε να επιλέξετε AP ή IB Φυσική και Χημεία, αλλά να πάρετε και Αγγλικά ή μια δεύτερη γλώσσα στο standard level. Η απόκτηση υψηλών βαθμολογιών καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και στις εξετάσεις AP θα ενισχύσει αργότερα την αίτησή σας στο Πανεπιστήμιο, στην οποία εξηγείτε ότι εκτός από τα μαθήματα AP / IB, συμμετείχατε στην έρευνα χημείας και σκοπεύετε να σπουδάσετε Χημεία στο Πανεπιστήμιο.

Συγκεντρώστε υψηλούς βαθμούς σε όλο το Λύκειο, ιδίως κατά τη διάρκεια του junior year and senior fall. Αυτή η περίοδος δεκαοκτώ μηνών είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της ακαδημαϊκής σας ικανότητας και δίνει στο γραφείο αποδοχής που εξετάζει την αίτησή σας μια ιδέα για τον φοιτητή που θα είστε αν σας αποδεχτεί στο Πανεπιστήμιο του. Τα Ivy League και άλλα κορυφαία Πανεπιστήμια εκτιμούν την ισχυρή ακαδημαϊκή απόδοση, και θέλουν να γνωρίζουν ότι δέχονται μια ομάδα φοιτητών των οποίων η ακαδημαϊκή απόδοση θα αντιστοιχεί σε αυτή την επιλογή. Από την άλλη πλευρά, μην τα βάζετε με τον εαυτό σας εάν δεν έχετε απόλυτο A σε κάθε subject. Οι βαθμοί είναι μόνο ένα τμήμα της αίτησής σας και είναι κατανοητό ότι ενδέχεται να μην επιτύχετε στις ανθρωπιστικές σπουδές, εάν τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματά σας βρίσκονται στις επιστήμες ή το αντίστροφο.

Συγκεντρώστε υψηλά σκορ στα standardized tests

Ξεκινήστε κάνοντας ένα διαγνωστικό τεστ για να προσδιορίσετε αν είστε πιο κατάλληλοι για το ACT ή το SAT. Εξερευνήστε τα Πανεπιστήμια στα οποία θα κάνετε αίτηση και εργαστείτε για την επίτευξη της ελάχιστης βαθμολογίας εντός του μέσου εύρους, αλλά κατά προτίμηση στο υψηλότερο άκρο αυτού του εύρους. Ενώ το SAT και το ACT είναι standardized tests που δεν αποδεικνύουν πολλά για εσάς ως άτομο, σκεφτείτε το υψηλό σκορ ως δύναμη που αποτελεί το θεμέλιο της αίτησής σας. Αποδεικνύουν τη συνολική ακαδημαϊκή σας ικανότητα. Ευτυχώς, η απόκτηση της ιδανικής βαθμολογίας μπορεί συχνά να επιτευχθεί μέσω σκληρής δουλειάς και στρατηγικής μελέτης.

Επιδείξτε συγκεκριμένες ακαδημαϊκές δυνάμεις και πάθη σε δύο έως τρεις κατηγορίες subjects με το SAT II. Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα του μαθητή που αγαπά τις δύσκολες επιστήμες. Η βαθμολογία 760-800 για τη Χημεία ή τη Φυσική SAT II θα έδειχνε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας και θα ενίσχυε την επίδειξη του εν λόγω πάθους.

Οι τέλειες βαθμολογίες και οι βαθμολογίες των εξετάσεων δεν είναι το τέλος και σίγουρα δεν θα εγγυηθούν την είσοδό σας σε ένα κορυφαίο Πανεπιστήμιο. Ξεκινήστε διαβάζοντας την προηγούμενη δημοσίευση στο blog μας σχετικά με το «Πώς να γίνετε άτομο που θέλουν τα Πανεπιστήμια» και συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη σημασία της εξερεύνησης των πόθων σας.

 

Εμπλακείτε και δείξτε ποιος είστε εκτός των ακαδημαϊκών σας

Σκεφτείτε τι σας αρέσει να κάνετε για διασκέδαση στον ελεύθερό σας χρόνο και ασχοληθείτε με μια σχετική δραστηριότητα στο σχολείο. Εάν δεν υπάρχει ομάδα που σχετίζεται με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας, αναλάβετε την πρωτοβουλία να δημιουργήσετε μία. Εγγραφείτε ή ξεκινήστε μια λέσχη μαγειρικής εάν είστε παθιασμένοι με το μαγείρεμα. Εάν σας αρέσει να γράφετε, δοκιμαστείτε στη δημοσιογραφία γίνοντας συντάκτης ή συγγραφέας της σχολικής σας εφημερίδας. Αρχικά, η δοκιμή ενός εύρους δραστηριοτήτων θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιές είναι οι προτιμήσεις σας, αλλά ο στόχος είναι να προσδιορίσετε που θέλετε να εστιάσετε την ενέργειά σας. Για παράδειγμα, ο μαθητής μας που αγαπάει την επιστήμη μπορεί να συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα της επιστήμης και να αρχίσει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς επιστημών, να γράψει μια στήλη σχετικά με την επιστήμη για τη σχολική εφημερίδα ή να δημιουργήσει ένα επιστημονικό περιοδικό για τη δημοσίευση της έρευνας των μαθητών. Αυτό αποτελεί επέκταση και εξερεύνηση ενός αρχικού πάθους για τις δύσκολες επιστήμες.

Να θυμάστε ότι οι ευκαιρίες δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνες του σχολείου σας. Σκεφτείτε την κοινότητά σας και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε αυτήν. Για παράδειγμα, ο φοιτητής μας μπορεί να κοιτάξει στο κοντινό Πανεπιστήμιο και να περάσει ένα καλοκαίρι βοηθώντας έναν μεταπτυχιακό φοιτητή να πραγματοποιήσει έρευνα χημείας.

Μόλις βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει πραγματικά, εργαστείτε για να έχει κάποιο αντίκτυπο. Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να αναλαμβάνετε ηγετικό ρόλο, αλλά δεν χρειάζεται. Ακόμα κι αν δεν είστε πρόεδρος του συλλόγου, μπορείτε να ηγηθείτε της διοργάνωσης ενός γεγονότος ή να είστε αξιόπιστο μέλος του συλλόγου. Δεσμευτείτε να επανδρώνετε το τραπέζι στην «μέρα ψησίματος» κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα και να εμφανίζεστε πάντα. Αυτό δείχνει πρωτοβουλία, αφοσίωση και πάθος.

Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου

Ενώ είναι σημαντικό να συμμετέχετε, είναι πιο σημαντικό να είστε η αυθεντική εκδοχή του εαυτού σας. Απολαύστε πραγματικά ό,τι κι αν επιλέξετε να συμμετάσχετε. Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να εμπλακείτε σε δραστηριότητες επειδή πιστεύετε ότι θα φαίνονται καλές για την αίτησή σας στο Πανεπιστήμιο. Όχι μόνο θα φανεί αυτή η έλλειψη αυθεντικότητας στην αίτησή σας, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε ως άτομο ή να απολαύσετε το χρόνο σας στο Λύκειο.

Γράψτε ένα μοναδικό Personal Statement

Εκτός από την αναφορά των βαθμών και των δραστηριοτήτων σας στο common application, πρέπει να γράψετε ένα personal statement. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ξεχωρίσετε από τους συνομηλίκους σας που έχουν παρόμοιες ανταγωνιστικές αιτήσεις. Αφιερώστε πολύ χρόνο στο essay και κάντε το μοναδικό για εσάς. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε και αφήστε τον υπεύθυνο εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο να αποκτήσει μια αληθινή αίσθηση για το ποιοι είστε. Εκτός των βαθμών, των βαθμολογιών των εξετάσεων και των δραστηριοτήτων σας, ποια είναι τα στοιχεία που σας διαμορφώνουν; Ακολουθεί μια ανάρτηση στο blog  «Personal Statement Do’s και Dont’s για να ξεκινήσετε!».

Συστατική

Ένα άλλο στοιχείο της αίτησής σας που θα βοηθήσει τον υπεύθυνο εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο να καταλάβει ποιος είστε είναι οι συστατικές. Όπως ακριβώς οι υπεύθυνοι εισαγωγής θέλουν να δουν ότι θα έχετε ισχυρή ακαδημαϊκή παρουσία και θα ακολουθείτε τα πάθη σας, θέλουν να σας γνωρίσουν και μέσα από τα μάτια των ατόμων στην κοινότητά σας. Ιδανικά, μια ισχυρή συστατική θα υποστηρίζει τα πάθη και τα δυνατά σημεία σας. Αποτύχατε οριακά σε ένα μάθημα και επιμείνατε αρκετά σκληρά για να αυξήσετε τον μέσο όρο σας σε ένα ή δύο βαθμούς; Είστε εξαιρετικά περίεργοι, διαβάζετε και μαθαίνετε εκτός τάξης; Είστε πάντα ανοιχτοί για τους συνομηλίκους σας; Είστε εσείς που κάνετε ένα αστείο όταν κάποιος έχει μια δύσκολη μέρα; Αυτές είναι οι ιδιότητες που μπορούν να αναφέρουν οι προπονητές, οι δάσκαλοι και οι μέντορές σας, και είναι αυτές που σας κάνουν να είστε ο εαυτός σας.

Τώρα που ξέρετε πώς να μπείτε σε ένα Ivy League Πανεπιστήμιο, αναρωτηθείτε γιατί θέλετε να πάτε;

Θυμηθείτε ότι ενώ είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την ακαδημαϊκή φήμη κατά την επιλογή σε ποια Πανεπιστήμια θα υποβάλετε αίτηση, το Πανεπιστήμιο πρέπει επίσης να είναι κατάλληλο για εσάς και σε άλλες κατηγορίες, όπως η τοποθεσία, το μέγεθος και η εκπαιδευτική φιλοσοφία. Για παράδειγμα, ενώ το Dartmouth College και το Columbia University είναι και τα δύο Ivy League Πανεπιστήμια, το ένα βρίσκεται σε μια μικρή πόλη στο New Hampshire και το άλλο βρίσκεται στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη. Αν και μπορεί να απολαμβάνετε την ιδέα να ζείτε σε μια μικρή πόλη όσο και να ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, μπορεί να ευδοκιμήσετε στη μία αλλά όχι στην άλλη. Επιπλέον, και τα οκτώ από τα Πανεπιστήμια που απαρτίζουν τα Ivy League Πανεπιστήμια βρίσκονται στα βορειοανατολικά, αλλά είναι πιθανό να πληρώσετε καλύτερα στη Δυτική Ακτή ή στο νότο, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε κορυφαία Πανεπιστήμια, όπως το Stanford ή το Vanderbilt. Το Ivy status είναι σημαντικό, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο σημαντικό στοιχείο σε ένα Πανεπιστήμιο. Φροντίστε να κάνετε πολλή έρευνα και να κάνετε επισκέψεις στα Πανεπιστήμια. Βρείτε Πανεπιστήμια όπου θα ευδοκιμήσετε, μάθετε και πάνω από όλα, χαρείτε.Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλες τις αιτήσεις στα Πανεπιστήμια και όχι μόνο για τις αιτήσεις στα Ivy League.

Καλή Επιτυχία!!!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top