Τα Αποτελέσματα Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Αμερικής

Οι επιτυχίες των μαθητών του CLC για την τάξη του 2025

 

Φέτος ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά. Συνεχείς ακυρώσεις SAT / ACT με τα τεστ  να γίνονται ακόμη και προαιρετικά. Είχαμε αύξηση του αριθμού των αιτήσεων σε μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά και ταυτοχρόνως μείωση του συνολικού αριθμού μαθητών που έγιναν αποδεκτοί σε Πανεπιστήμια της Αμερικής. Παρ’όλα αυτά η οικογένεια του CLC είναι πολύ υπερήφανη γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, καθοδηγώντας στρατηγικά τους μαθητές/τριες του πέτυχε να πραγματοποιήσει τα όνειρά τους.

Είναι σαφές από τον πίνακα ότι ο αριθμός των αποδεκτών μαθητών στο σύνολό του έχει μειωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 4%, ένα τεράστιο ποσοστό σε σύγκριση με το 2020. Ο λόγος είναι ότι, πολλοί μαθητές που έγιναν δεκτοί το 2020 το 20% ανέβαλαν την εισαγωγή τους έναν χρονο (gap year), ενώ πριν από την πανδημία ο ίδιος αριθμός ήταν 3% , μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αιτούντων που εισήχθησαν στην τάξη του ’25 .

Ο αριθμός των διεθνών φοιτητών που έγιναν αποδεκτοί επίσης μειώθηκε, όπως εμείς στο CLC προβλέψαμε , καθώς σχεδόν το 50% των φοιτητών έκαναν αιτήσεις χωρίς SAT. Το Brown και το Princeton αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους διεθνείς φοιτητές τους που εισήχθησαν, προέρχονται από την Κίνα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Τουρκία και τη Νότια Κορέα.

Τα ελίτ πανεπιστήμια έδειξαν σαφώς την προτίμησή τους σε μαθητές με βαθμούς SAT / SAT subjects εξαλείφοντας την ψευδαίσθηση ότι σε αυτά τα σχολεία , η υποβολή βαθμολογιών στα συγκεκριμένα τέστ ήταν προαιρετική. Για παράδειγμα, το ΜΙΤ κράτησε την παράδοση, σε γενικές γραμμές, και προσέφερε θέσεις σε άριστους μαθητές, με πολύ υψηλά σκόρ στο SAT, με διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς πανελλήνιους και Ευρωπαιικούς, με κοινωνική προσφορά, κυρίως από Ενιαία Λύκεια.

Επίσης αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών πού προέρχονται απο μειοψηφίες που έγιναν δεκτοί (πολίτες των ΗΠΑ) καθώς και μαθητές πρώτης γενιάς. Επίσης , το ποσοστό των μαθητών legacy ανήλθε στο 10% -15%. Ας μην ξεχνάμε επίσης και τους αθλητές που είχαν εξασφαλίσει μια θέση στα πανεπιστήμια απο τον Σεπτέμβριο. Oι περισσότεροι από αυτούς εξασφάλισαν την οικονομική βοήθεια σε μορφή υποτροφίας με βάση τα  οικονομικά κριτήρια που δίνουν τα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.( Οικονομική βοήθεια έως 100%, Ακαδημαικές Υποτροφίες max γύρω στα 30% των Διδάκτρων).

Αποδοχές φοιτητών του CLC

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο που ο Covid-19 είχε για τις  αποδοχές των διεθνών φοιτητών σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, εμείς στο CLC  είμαστε περήφανοι να πούμε ότι βοηθήσαμε 26 μαθητές μας να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια των ονείρων τους και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές μας που δούλεψαν σκληρά θέτοντας υψηλούς στόχους και:

1. Διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς όπως F1, Διαγωνισμούς Μαθηματικών και Επιχειρηματικότητας.

2. Συνεργάστηκαν σε διάφορες πρωτοβουλίες για να παρουσιάσουν θέματα σχετικά με την κοινωνία. Συμμετείχαν επίσης, σε διάφορες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της σχολικής τους κοινότητας.

3. Συμμετείχαν ή / και οργάνωσαν διάφορες εθελοντικές δράσεις για να βελτιώσουν την ζωή των συνανθρώπων τους.

4. Συμμετείχαν ενεργά στις μαθητικές τους κοινότητες και είχαν διακρίσεις σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπως αθλητικά, MUN, ρητορικούς διαγωνισμούς κτλ. και πάνω απ’ όλα

Κατάφεραν να τα συνδυάσουν όλα, διατηρώντας παράλληλα την ακαδημαϊκή τους αριστεία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Βλέποντας τον αριθμό των διεθνών φοιτητών που γίνονται δεκτοί στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ να πέφτουν κάθε χρόνο, είμαστε περισσότερο από περήφανοι που η ηθική της σκληρής δουλειάς μας, οι δεξιότητες ομαδικής εργασίας, η γνώση, η έρευνα και το πάθος που δείχνουμε για να κάνουμε μοναδικούς τους  μαθητές του CLC, μας έδωσαν τέτοια επιτυχημένα αποτελέσματα.  Συγχαίρουμε κάθε μαθητή και τις οικογένειές τους, που μας εμπιστεύτηκαν να προχωρήσουμε μαζί στην πολύ δύσκολη διαδικασία των αιτήσεων και να είμαστε μέντορες  στο πλευρό των μαθητών μας 24/7.

Ευχόμαστε σε όλους τα καλύτερα σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής τους και ανυπομονούμε για έναν συναρπαστικό νέο κύκλο αιτήσεων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top