Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια !

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια

Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τα πανεπιστήμια εκτιμούν ιδιαίτερα τους μαθητές που χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αναδεικνύουν τα θετικά χαρακτηριστικά τους, τους εκθέτουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και σχετίζονται άμεσα με τα ενδιαφέροντά τους. Οι μέντορες του CLC καθοδηγούν τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες  προσαρμοσμένες στο προφίλ τους που θα τους βοηθήσουν να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους candidates.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα είναι η τέλεια περίοδος για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά μην χαλαρώνετε πολύ! Όταν είναι καλοκαίρι πρώτης ή δευτέρας λυκείου, στην πραγματικότητα σημαίνει «μην επαναπαύεστε»! Αν και είναι σημαντικό να αποφορτιστείτε και να διασκεδάσετε, είναι επίσης αναγκαίο να σκεφτείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλοκαίρι σας για να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να επιδείξετε τα θετικά σας χαρακτηριστικά για να βελτιώσετε την αίτησή σας!

Ακολουθούν μερικές επιλογές για καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσφέρετε στην κοινότητά σας, ενώ παράλληλα δείχνετε τις αξίες της προσωπικότητάς σας. Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες που υποδέχονται εθελοντές. Το CLC συνεργάζεται με τέτοιους φορείς, όπως οργανώσεις αρωγής προσφύγων  ( Streetlights NGO ) και (O Allos Antropos), καταφύγια ζώων, περιβαλλοντικές ομάδες (Fairlife), οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας (WE4ALL), και ακτιβιστές για την ισότητα στην εκπαίδευση (Library4All). Οι μέντορές μας στο CLC θα επιλέξουν προγράμματα εθελοντισμού που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και το προφίλ σας.

Συμμετοχή σε ένα εξειδικευμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα

Πολλά πανεπιστήμια και οργανισμοί προσφέρουν καλοκαιρινά προγράμματα (δια ζώσης ή διαδικτυακά) που παρέχουν ευκαιρίες να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχετε σε ένα καλοκαιρινό ερευνητικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα τελειοποίησης της γλώσσας ή σε ένα leadership camp.

Αυτά τα προγράμματα μπορούν να σας δώσουν ένα πλεονέκτημα στη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, καθώς αποδεικνύουν την κριτική ικανότητά σας, να αναλύετε πληροφορίες και να εφαρμόζετε τις γνώσεις σας σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Επιπλέον, τα ερευνητικά προγράμματα μπορούν να δείξουν το ενδιαφέρον σας για ένα συγκεκριμένο πεδίο σπουδών και να αναδείξουν τις δυνατότητές σας ως μελλοντικού/ής μελετητή.

Παρακολουθήστε ένα online course ή σεμινάριο

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Το CLC εντοπίζει τα πιο κατάλληλα και αναγνωρισμένα online courses που αντιστοιχούν  στο πεδίο ενδιαφέροντός σας ή θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με τους μελλοντικούς ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς σας στόχους, επιλέγοντας από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από κωδικοποίηση έως δημιουργική γραφή και δημόσια ομιλία.

Πραγματοποιήστε πρακτική άσκηση ή βρείτε μια εργασία μερικής απασχόλησης

Οι πρακτικές και οι θέσεις εργασίας μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο και να σας διδάξουν δεξιότητες που θα σας φανούν χρήσιμες στη μελλοντική σας καριέρα.

Αυτός είναι ο βέλτιστος τρόπος για να αποκτήσετε πραγματική εργασιακή εμπειρία και πιθανώς να κερδίσετε και κάποια χρήματα. Μια καλοκαιρινή δουλειά μπορεί κυρίως να δείξει τις οργανωτικές σας δεξιότητες και την υπευθυνότητά σας, εισάγοντάς σας στον πραγματικό εταιρικό κόσμο και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Συνιστάται στις οικογένειες των μαθητών να επικοινωνούν με το δίκτυό τους ώστε να βρουν στο παιδί τους μια θέση εργασίας για 10-15 ημέρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ξεκινήστε το δικό σας project

Εάν υπάρχει ένα project στο οποίο θέλατε να δουλέψετε, αλλά δεν είχατε χρόνο για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να το πραγματοποιήσετε. Είτε γράφετε ένα μυθιστόρημα, ξεκινάτε ένα blog, ένα podcast, ένα συγκρότημα, μια μικρή επιχείρηση ή δημιουργείτε μια ταινία μικρού μήκους, η έναρξη project σας δείχνει στα κολέγια την αφοσίωσή σας, τη δημιουργικότητα και τη δέσμευσή σας στα ενδιαφέροντά σας και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το Admissions committee.

Το CLC σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα ομαδικό ερευνητικό project. Μέσω του CLCEngage, σχηματίζουμε ομάδες 4 έως 6 μαθητών με βάση τα προφίλ τους και τους δίνουμε την ευκαιρία να διεξάγουν έρευνα σε συγκεκριμένα θέματα από επιστημονικά πεδία, με καθοδήγηση αποφοίτων του CLC.

Συνολικά, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ακολουθώντας τις συμβουλές και την καθοδήγησή μας και εκμεταλλευόμενοι τις καλοκαιρινές διακοπές, μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από άλλους υποψήφιους και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να γίνετε δεκτοί στα κορυφαία πανεπιστήμια της επιλογής σας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »

Η φύση του ChatGPT και ο αντίκτυπός του στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό κόσμο Τον Νοέμβριο του 2022, η Open AI, σε συνεργασία με τον Elon Musk, παρουσίασε το Chatbot – Chat GPT, την καινοτόμο εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που προκάλεσε

Read More »
Scroll to Top