Οι τελευταίοι μήνες πριν από τις Αιτήσεις στην Αμερική! Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές;

Καθώς ένας κύκλος εισαγωγής φτάνει στο τέλος του, ένας άλλος αρχίζει. Και οι ανερχόμενοι τελειόφοιτοι έρχονται αντιμέτωποι με το απόλυτο άγχος να θέσουν προτεραιότητες στις δραστηριότητές τους, να διαπρέψουν ακαδημαϊκά και να ολοκληρώσουν τα SATs/Ilets/Toefls πριν έρθει η μοιραία 1η Νοεμβρίου (προθεσμία για τους early applicants).

Χάρη στους μέντορες του CLC μέχρι το τελευταίο τους καλοκαίρι, οι μαθητές μας θα έχουν ολοκληρώσει το προφίλ τους, την κύρια έκθεσή τους και θα έχουν μια ισχυρή λίστα δραστηριοτήτων έτοιμη για το φθινόπωρο. Αυτό θα μας δώσει πολύτιμο χρόνο για να αφιερώσουμε στις σχολές που επιθυμούν για early και τις απαιτήσεις τους. Καμία αίτηση δεν φεύγει από την οικογένεια του CLC χωρίς να έχει επεξεργαστεί και συνταχθεί στην εντέλεια.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στους μήνες πριν από τις προθεσμίες και στο τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές, ώστε να είναι σε καλό δρόμο, λιγότερο αγχωμένοι με καλή οργάνωση του προγράμματός τους.

– Σκεφτείτε το καλοκαίρι που έρχεται και αξιοποιήστε το στο έπακρο. Αναζητήστε εταιρείες για πρακτική άσκηση, συμβουλευτείτε τους μέντορές σας στο CLC, βρείτε πιστοποιημένα θερινά σχολεία για να αποκτήσετε πλεονέκτημα στην αίτησή σας. Αξιοποιήστε στο έπακρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν έχετε την ευκαιρία, επισκεφθείτε τα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν.

– Αναζητήστε τα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν. Ολοκληρώστε τις εικονικές περιηγήσεις και αρχίστε να περιορίζετε τον κατάλογό σας στα πιο επιθυμητά και σε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στο ακαδημαϊκό και εξωσχολικό σας προφίλ.  Κοιτάξτε τις πανεπιστημιουπόλεις, την πόλη, τον αριθμό των φοιτητών, τον καιρό: Όλα έχουν σημασία όταν πρόκειται να επιλέξετε πού θα περάσετε και θα σπουδάσετε τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής σας. Θέλετε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο με πολλούς φοιτητές σε μια μεγάλη πόλη; Ένα μικρό πανεπιστήμιο με μια απομονωμένη πανεπιστημιούπολη κάπου μακριά από τη φασαρία των μεγάλων πόλεων; Με βροχή ή με λιακάδα; Όλα είναι αποδεκτά και διαφορετικοί φοιτητές χρειάζονται διαφορετικά περιβάλλοντα έτσι ώστε να ευδοκιμήσουν.

– Συνομιλήστε με τον μέντορά σας στο CLC και φτιάξτε τον τέλειο κατάλογο 8-10 πανεπιστημίων (κάποια κορυφαία, κάποια μεσαίου βεληνεκούς, κάποια ασφαλή) και στη συνέχεια αναζητήστε τα. Τότε θα είστε σίγουροι για το πού θέλετε να κάνετε αίτηση και να σπουδάσετε!

– Εκθέσεις για τα πανεπιστήμια. Ναι, δεν είναι πολύ νωρίς. Στην πραγματικότητα, λίγο πριν από το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε το brainstorming σχετικά με την κεντρική σας έκθεση. Με τη βοήθεια των μεντόρων σας στο CLC θα δημιουργήσετε την τέλεια ιστορία για να αναδείξετε τη μοναδική σας ταυτότητα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ώστε τον Σεπτέμβριο να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για ΑΚΟΜΗ μία έκθεση. Γράφουμε, επεξεργαζόμαστε και ξαναγράφουμε μέχρι να έχουμε το τέλειο κομμάτι της αφήγησης της ζωής σας.

– Μιλήστε με τον μέντορά σας στο CLC για τον κατάλογο δραστηριοτήτων. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε μόνο δέκα από τις καλύτερες δραστηριότητές σας, οπότε επιλέξτε με σύνεση, ανάλογα με το τι σημαίνει κάθε δραστηριότητα για εσάς και με τον αντίκτυπό της στους άλλους. Ερευνητικές εργασίες, πρακτική άσκηση, διαδικτυακά μαθήματα, αθλητισμός, εθελοντισμός, συμμετοχή στις σψολικές ομάδες βρίσκονται πάντα στη λίστα του υπεύθυνου εισαγωγής για την έγκριση του προφίλ ενός υποψηφίου.

– Σκεφτείτε τους ποιοι θα γράψουν τις συστατικές σας επιστολές. Επιλέξτε τους καθηγητές σας και ένα ή δύο επιπλέον – προπονητής, εθελοντισμός, ηγεσία, πρακτική άσκηση- που θα δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αιτήσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι σας γνωρίζουν καλά και θα γράψουν πόσο εξαιρετικοί είστε.

– Ολοκληρώστε τις εργασίες σας, μελετήστε για τις τελικές εξετάσεις SATs/τεστ αγγλικής γλώσσας, ολοκληρώστε το θερινό σχολείο, και τις δραστηριότητες μέσα στο καλοκαίρι.

– Και… προγραμματίστε διακοπές (τουλάχιστον για δύο εβδομάδες). Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπερβάλλετε εαυτόν ή να καταπονηθείτε υπερβολικά. Πηγαίνετε για λίγες μέρες κάπου να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για αυτό που σας περιμένει είναι μια δύσκολη μάχη. Αλλά με τους μέντορες του CLC στο πλευρό σας, θα νιώσετε ασφάλεια και δεν θα έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Θα σας στηρίξουμε μέχρι το τέλος και ακόμη παραπέρα. (Μάστερ, ΜΒΑ, διδακτορικά είμαστε εδώ για όλους εσάς που περιμένετε περήφανα)!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top