Ήρθε η ώρα για τη λίστα πανεπιστημίων για Αμερική!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του

Προϋποθέσεις – Κλειδιά

Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων.

Ξεκινώντας, από την Β’ Λυκείου -ή νωρίτερα- οργανώνουμε ραντεβού με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για να συζητήσουμε τις προτεραιότητές τους όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών, την τοποθεσία και το μέγεθος/πληθυσμό των πανεπιστημίων και τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.

Το CLC παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες, σε συνδυασμό με τους Admission Officers που επισκέπτονται ιδιωτικά σχολεία κάθε Μάιο και παρουσιάζουν ορισμένα πανεπιστήμια, απαντώντας και σε ερωτήσεις μαθητών.

Πρέπει να καθησυχάσουμε τα παιδιά που δεν είναι ακόμα σίγουρα τι θέλουν να σπουδάσουν ότι δεν πειράζει! Είναι πολύ νωρίς για να πάρουν μια τέτοια απόφαση και μπορούν πάντα να αλλάξουν γνώμη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CLC συνιστά σε αυτούς τους μαθητές να επιλέξουν έναν πιο ολιστικό τομέα και να τον εξειδικεύσουν αργότερα.

Για παράδειγμα, αν σε κάποιον αρέσει η μηχανολογία και αμφιταλαντεύεται μεταξύ αεροδιαστημικής και περιβαλλοντικής μηχανολογίας, θα πρέπει να βάλουμε τη μηχανολογία ως πρώτη επιλογή, καθώς είναι πιο γενική και μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε μία από τις παραπάνω ειδικότητες. Όταν ο μαθητής δείχνει μια προτίμηση για ένα πεδίο, το CLC βρίσκει πολλές επιλογές για προγράμματα σπουδών και διερευνά τα προγράμματα και τα μαθήματα που προσφέρει κάθε τμήμα.

Αυτές οι επιλογές, με τη σειρά τους, περιορίζονται ανάλογα με τη χώρα/πολιτεία και την κοινωνική ζωή στην πανεπιστημιούπολη που θα τους άρεσε περισσότερο: μικρό ή μεγάλο πανεπιστήμιο; μεγάλη πόλη ή ένα πιο ήσυχο μέρος; κοντά στους γονείς ή μακριά; Καθώς γνωρίζουμε τους μαθητές μας και χτίζουμε τα προφίλ τους βήμα-βήμα, γνωρίζουμε τους εσωστρεφείς και εξωστρεφείς και ακριβώς σε ποιο περιβάλλον θα ευδοκιμήσει ο καθένας. Η κοινωνική ζωή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του μαθητή.

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας, η οποία πρέπει να δηλωθεί και στην αίτηση. Φυσικά, οι γεωγραφικές προτιμήσεις πρέπει να συνάδουν με τον οικονομικό προϋπολογισμό. Τα προάστια και οι επαρχιακές περιοχές και τα κρατικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ (State Universities) τείνουν να είναι πιο οικονομικά.

Η διαμονή, η μεταφορά και οι δραστηριότητες εκτός πανεπιστημιούπολης αποτελούν μέρος της εξίσωσης, αλλά οι γονείς πρέπει να επικοινωνήσουν με τα αρμόδια γραφεία που αναλαμβάνουν αυτά τα ζητήματα.

Ακαδημαϊκή επίδοση και Εξετάσεις

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία της λίστας του κολεγίου είναι, εν συντομία, οι βαθμοί του σχολείου και τα score του SAT. Αυτά θα καθορίσουν το εύρος των πανεπιστημίων για τα οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις. Οι προβλεπόμενοι και οι τελικοί βαθμοί της Β’ Λυκείου (12th grade) ελέγχονται από τις Επιτροπές Εισδοχής.

Γι’ αυτό επιμένουμε τόσο πολύ στους βαθμούς! Δεν μπορούν να αλλάξουν μετά την αποφοίτηση. Οι εξετάσεις SAT μπορεί να δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά είναι πάντα σημαντικό να στοχεύετε σε υψηλή βαθμολογία πριν να είναι πολύ αργά. Μερικοί μαθητές επιλέγουν μια ‘’test-optional’’ διαδρομή. Κανένα πρόβλημα! Τους υπενθυμίζουμε πάντα ότι υπάρχουν πολλές επιλογές και για αυτούς. Επομένως, η συμβουλή μας: επικεντρωθείτε στις σχολικές επιδόσεις και στην προετοιμασία των SAT πριν από οτιδήποτε άλλο!

Η τελική λίστα

Η λίστα πανεπιστημίων είναι έτοιμη όταν έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα παραπάνω φίλτρα και έχουμε καταλήξει σε 7 έως 14 πανεπιστήμια. Αυτός είναι ο μέσος αριθμός. Πιο συγκεκριμένα, η λίστα αποτελείται από:

2-3 Safety Schools: Αυτά που είναι πιο πιθανό να δεχτούν τον μαθητή επειδή υπερβαίνει τις ελάχιστες απαιτήσεις του (σχετικά με τo ΓΜΟ του σχολείου και τις βαθμολογίες των εξετάσεων).

3-5 Target Schools: Αυτά που είναι πιθανό να δεχτούν τον μαθητή αλλά με μικρότερη πιθανότητα από τα safety επειδή πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις, αλλά τα ποσοστά αποδοχής τους είναι χαμηλότερα και ο ανταγωνισμός υψηλός.

2-3 Reach Schools: Αυτά που έχουν μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν τον μαθητή επειδή οριακά πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις.

1-2 Far-Reach Schools: Τα πιο απίθανα να δεχτούν τον μαθητή. Αυτά είναι συνήθως τα πιο επιλεκτικά σχολεία, όπως τα «Ivy League» στις Η.Π.Α.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά το CLC κάνει όλη την απαιτούμενη έρευνα για να διευκολύνει τους μαθητές και τους γονείς!

Η τελική λίστα θα είναι τέλεια προσαρμοσμένη ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα, τους στόχους και τις ικανότητες κάθε μαθητή. Αφού στείλουμε τις λίστες, οι οικογένειες των μαθητών μπορούν να κάνουν κράτηση για μια επίσκεψη σε κάποια από τα πανεπιστήμια για να έχουν μια εικόνα από πρώτο χέρι για τον χώρο τους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »

Η φύση του ChatGPT και ο αντίκτυπός του στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό κόσμο Τον Νοέμβριο του 2022, η Open AI, σε συνεργασία με τον Elon Musk, παρουσίασε το Chatbot – Chat GPT, την καινοτόμο εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που προκάλεσε

Read More »
Scroll to Top