Τι να κάνετε οταν τα Πανεπιστήμια σας βάζουν σε λίστα αναμονής

Οι αποφάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Αμερικής έχουν ολοκληρωθεί και πολλοί από εσάς θα βρεθείτε στη λίστα αναμονής μερικών από αυτά. Αν συμβαίνει αυτό, παραμείνετε ψύχραιμοι και ρίξτε μια ματιά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μόλις λάβετε το γράμμα για τη λίστα αναμονής.

  1. Το πρώτο βήμα όταν διαπιστώσετε ότι έχετε μπει στη λίστα αναμονής θα πρέπει να είναι να γράψετε μια επιστολή στην οποία θα εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για το συγεκριμένο πανεπιστήμιο, εφόσον το πανεπιστήμιο δηλώνει ότι δέχεται τέτοιες επιστολές.
  2. Απευθύνετε την επιστολή σας στον υπεύθυνο (admissions officer) που σας έχει ανατεθεί ή στον διευθυντή (head of admissions) για τους διεθνείς φοιτητές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα γράφετε στο πρόσωπο που σας έστειλε την επιστολή για τη λίστα αναμονής, του αρμόδιου γραφείου εισαγωγής (admissions office).
  3. Μέσα σε αυτό το γράμμα/επιστολή θα επαναδιατυπώσετε το ενδιαφέρον σας να φοιτήσετε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και πρέπει να αναφέρετε μερικούς συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους, θέλετε να φοιτήσετε εκεί. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που σας ενθουσιάζει; Επισκεφτήκατε το πανεπιστήμιο και νιώσατε ότι το campus σας ταιριάζει; Ταιριάζει το κολέγιο με τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σας στόχους με συγκεκριμένο τρόπο; Γράψτε κάτι που δεν αναφέρατε στην έκθεση “Γιατί θελετε να φοιτήσετε σε αυτό το πανεπιστήμιο”. Εξηγήστε τι είναι αυτό που κάνει το κολλέγιο/πανεπιστήμιο στο οποίο κάνατε αίτηση, να ταιριάζει απόλυτα με εσάς και δηλώστε ότι θα πάτε αν γίνετε δεκτός (ακόμα και αν δεν πάτε). Συνδέστε τα μαθήματα, τα προγράμματα, τους καθηγητές αυτού του ιδρύματος με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας- αυτό θα κάνει τα κίνητρά σας να φαίνονται πιο συγκεκριμένα και ειλικρινή.
  4. Αν το εκάστοτε  πανεπιστήμιο είναι η πρώτη σας επιλογή, γράψτε το αυτό στο γράμμα σας.
  5. Ενημερώστε το κολέγιο αν έχετε νέες και σημαντικές πληροφορίες να προσθέσετε στην αίτησή σας. Από τότε που κάνατε αρχικά την αίτησή σας, πήρατε νέες και καλύτερες βαθμολογίες SAT/ACT; Κερδίσατε κάποια σημαντικά βραβεία ή διακρίσεις σε διαγωνισμούς; Ανέβηκε ο μέσος όρος σας; Έχετε ολοκληρώσει περισσότερα μαθήματα μέσω διαδικτύου; Ολοκληρώσατε μια εργασία και υπάρχει σχετικός σύνδεσμος; Μοιραστείτε το! Κάνατε κάποια άλλη πρακτική άσκηση; Λάβατε πιστοποιητικά για την πρόοδό σας στο σχολείο; Λάβατε υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ, ή κάποια βραβεία/εξωσχολικά επιτεύγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιτροπή που θα επανεξετάσει την αίτησή σας; Θα πρέπει να είναι κάτι σημαντικό και χρήσιμο που να μην το ξέρουν ήδη για έσας. Γράφοντας για μοναδικές ή τουλάχιστον σημαντικές εμπειρίες θα αυξήσετε τις πιθανότητες να γίνετε δεκτοί. Μην συμπεριλάβετε ασήμαντες πληροφορίες, αλλά μη διστάσετε να επισημάνετε νέα επιτεύγματα.
  6. Ευχαριστήστε τον υπεύθυνο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο που αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσει την αίτησής σας.
  7. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει τρέχοντα στοιχεία επικοινωνίας ώστε το κολέγιο να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, όπως τον αριθμό αίτησης ή τον αριθμό της ταυτότητά σας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top