Αυτή την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, το Collegeboard ανακοίνωσε ότι το SAT θα γίνει ψηφιακό, ώστε οι μαθητές να μπορούν να δίνουν τις εξετάσεις σε υπολογιστή. Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί διεθνώς την άνοιξη του 2023 και στις ΗΠΑ ένα χρόνο αργότερα.

Το College board ανακοίνωσε επίσης ότι

  • το τεστ θα μειωθεί από τις τρεις ώρες στις δύο. Αυτό σημαίνει ότι τα κείμενα θα είναι μικρότερα και οι μαθητές θα έχουν περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση
  • οι βαθμολογίες θα αποστέλλονται στους μαθητές εντός ημερών και όχι εντός εβδομάδων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
  • οι υπολογιστές και οι μαθητές θα παρακολουθούνται -φυσικά- έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε είδους αντιγραφή.
  • η εξέταση θα γίνεται σε εξεταστικά κέντρα ή σε συνεργαζόμενα σχολεία σε κάθε χώρα.

Η νέα ψηφιακή εποχή για το SAT δεν αποτελεί έκπληξη καθώς όλο και περισσότεροι μαθητές παραπονιόντουσαν για την αγχωτική μορφή του τεστ όταν ήταν σε γραπτή μορφή, ειδικά για το κομμάτι των κειμένων και το χρονικό όριο που δυσκόλευε αρκετά όσους δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα και σε όσους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν επιπλέον φροντιστήριο-πρακτική εξάσκηση για το τεστ. Το αποτέλεσμα ήταν όλο και λιγότεροι μαθητές να εγγράφονται στο SAT και όλο και περισσότερα κολέγια να γίνονται SAT-optional (αν και εμείς στο CLC έχουμε ασχοληθεί με το “optional” και την εγκυρότητά του σε άλλο άρθρο). https://clc.gr/ivy-league-unies/

Οι υπεύθυνοι του College board ισχυρίστηκαν ότι η αλλαγή θα γίνει έτσι ώστε το τεστ να είναι λιγότερο αγχωτικό και πιο σχετικό – πολλοί μαθητές δεν είχαν την ευκαιρία να δώσουν το SAT λόγω των περιορισμών του Covid-19 και των συνεχόμενων lockdowns. Δεδομένου ότι το SAT θα είναι ευκολότερο όχι μόνο ως προς τη μορφή, αλλά και ως προς το χρονικό όριο και την προσβασιμότητα, οι μαθητές δεν θα έχουν πλέον καμία δικαιολογία για να μην εξασκούνται περισσότερο και να μην παίρνουν καλύτερους βαθμούς σε αυτό. Οι βαθμολογίες θα παραμείνουν οι ίδιες με υψηλότερη το 800 για τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά- στο σύνολο 1600. Είναι πεποίθησή μας στο CLC ότι το SAT θα συνεχίσει να παίζει μεγάλο ρόλο για την εισαγωγή των διεθνών φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καθώς θα είναι η ευκαιρία τους να δείξουν την υπεροχή τους στην ακαδημαϊκή αριστεία, στην αναλυτική και κριτική σκέψη και φυσικά στη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Καθώς η περίοδος των Early admissions για τις αιτήσεις 2021-2022 φτάνει στο τέλος της, εμείς στο CLC συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το SAT είναι απαραίτητο -ειδικά για τους διεθνείς φοιτητές- για ένα ανταγωνιστικό προφίλ και την εισαγωγή σε Elite πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν για άλλη μια φορά, καθώς όλοι οι φοιτητές μας που έχουν ήδη γίνει δεκτοί ενθαρρύνθηκαν να υποβάλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Με το SAT να περνάει σε ψηφιακή μορφή, πιστεύουμε ότι οι βαθμολογίες θα παίξουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στο προφίλ ενός μαθητή και στις δυνατότητες επιτυχίας σε κορυφαία πανεπιστήμια. Όπως πάντα, οι μέντορες του CLC θα είναι στο πλευρό των μαθητών τους για να τους δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες να πετύχουν στις κορυφαίες επιλογές τους για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 

Categories: NEWS