Σπουδές στον Καναδά

Ο Καναδάς είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Τα καναδέζικα πανεπιστήμια είναι εξίσου υψηλού κύρους με εκείνα των ΗΠΑ και τα δίδακτρα-έξοδα είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των περισσότερων πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Καναδάς είναι πολύ πιο φιλόξενος στους ξένους από ό,τι οι ΗΠΑ και είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, ενώ προσφέρει κορυφαία ποιότητα ζωής. Τα πανεπιστήμια στον Καναδά προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα προγράμματα σπουδών στον κόσμο και φιλοξενούν μερικές από τις κορυφαίες ερευνητικές εγκαταστάσεις στον κόσμο. Εμείς στο CLC πιστεύουμε ότι τα καναδέζικα πανεπιστήμια πρέπει πάντα να βρίσκονται στη λίστα των μαθητών μας.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια στον Καναδά είναι το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το Πανεπιστήμιο Waterloo στο Οντάριο, το Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ και το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ. Τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια εξαρτώνται από την ειδικότητα με τα πτυχία για μηχανικούς και ιατρικής να είναι τα πιο ακριβά, αλλά ο μέσος όρος των διδάκτρων ανά έτος είναι 30.000-35.000 CAD$. Το κόστος διαβίωσης και τα υπόλοιπα έξοδα (διαμονή, ασφάλιση υγείας, βιβλία, φαγητό, διάφορα έξοδα) ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 15.000 CAD$ ετησίως.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι διεθνείς φοιτητές δεν μπορούν εύκολα να εργαστούν λόγω της βίζας σπουδών και της πλήρους αφοσίωσης στο φόρτο των μαθημάτων τους, στον Καναδά οι φοιτητές μπορούν να εργαστούν από τη στιγμή που εγγράφονται στο Πανεπιστήμιο. Στην πραγματικότητα, οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης για έως και 20 ώρες κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών εξαμήνων και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διαοπων, χωρίς να απαιτείται άδεια εργασίας. Οι φοιτητές πρέπει μόνο να έχουν έγκυρη άδεια σπουδών και να είναι σπουδαστές πλήρους φοίτησης.

Τα πανεπιστήμια στον Καναδά δεν υστερούν σε τίποτα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους στις ΗΠΑ. Διαθέτουν πανέμορφες πανεπιστημιουπόλεις, καθηγητές υψηλού επιπέδου, προγράμματα συνεργασίας με τις καλύτερες εταιρείες σε κάθε τομέα, εξαιρετικά ερευνητικά τμήματα, καθώς και αμέτρητες λέσχες, δραστηριότητες, δυνατότητες για πρακτική άσκηση και κέντρα συμβουλευτικής καθοδήγησης-καριέρας. Η Ελληνική κοινότητα είναι επίσης πολύ δραστήρια στις μεγάλες πόλεις, και πάντα πολύ εξυπηρετική για τους νεοεισερχόμενους.

Αυτό που χρειάζεται μόνο ένας φοιτητής είναι να του αρέσει ο κρύος καιρός ή να έχει το θάρρος να τον αψηφήσει και να απολαύσει τα αμέτρητα πλεονεκτήματα της ζωής και των σπουδών σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου.

ΠανεπιστήμιαΕτήσια Δίδακτρα σε καναδικά δολάρια.

 

(εξαρτάται απο το μάθημα)

Αριθμός ΦοιτητώνΠεριοχή
McGill$19,505 – $55,62139,664Μοντρεάλ, Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά
University of Toronto$ 21,560 to $64,810.93,081Toρόντο, η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά
UBC$42,875-$52,92566,747Βανκούβερ
Concordia$21,720-$26,47545,056Mοντρεάλ
Waterloo$40,900- $61,30047,900Βατερλώ, Oντάριο

 CAD$ ( καναδικά δολάρια)


 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top