Image
Οι μέντορες του CLC ξεκινούν τη συμβουλευτική για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό (από την γ’ γυμνασίου και μετά) και οργανώνουν έτσι, απο νωρίς τη στρατηγική για τις αιτήσεις του κάθε μαθητή. Χτίζουμε τα ακαδημαϊκά προφίλ των μαθητών μας, έτσι ώστε να τους κάνουμε να ξεχωρίσουν, μέσω της αίτησης τους.

ΒΗΜΑ 1

Ξεκινάμε την καθοδήγηση

Προγραμματίζουμε την πρώτη συνάντηση για να γνωρίσουμε τον μαθητή και να καταγράψουμε το προφίλ του (ακαδημαϊκό-εξωσχολικό).

Οργανώνουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, ανάλογα με τις μοναδικές επιθυμίες και ανάγκες του μαθητή.

Καθοδηγούμε τον μαθητή με τακτικές ενημερώσεις του προφίλ και παρακολουθούμε  την πρόοδό του καθ 'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους μέσω ραντεβού (αυτοπροσώπως ή διαδυκτιακά).

ΒΗΜΑ 2

Δημιουργία προφίλ (από νωρίς): Γ’ Γυμνασίου- Α’ Λυκείου

Ακαδημαϊκα

Εξηγούμε στον μαθητη τα διαφορετικά προγράμματα σε επίπεδο bachelor και τους βαθμούς που απαιτούνται και προτείνουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια-προπτυχιακά προγράμματα για κάθε μαθητή. Βοηθούμε στην καλύτερη επιλογή συνδυασμού μαθημάτων IB ανάλογα με το πεδίο των σπουδών.Οργανώνουμε το πιο αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις. (SAT, IELTS, TOEFL).

Δραστηριότητες

  • Καθοδηγούμε τον μαθητή για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού προφίλ που δείχνει:
  • Πρωτοβουλία- Ηγετικές ικανότητες- Εθελοντισμό - Συμμετοχή στα Σχολικά Δρώμενα – Αφοσίωση για μακρά χρονική περίοδο.
  • Επιλέγουμε τις σωστές δραστηριότητες που κάνουν τους μαθητές μας μοναδικούς με βάση τη μακρά εμπειρία μας.

Καλοκαιρινά σχολεία (summer schools), Ακαδημαϊκή βελτίωση, Αθλητισμός, Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (Internships),Εθελοντισμός.

Ειδικά project: clcengage.com.

Κρατάμε ενημερωμένο αρχείο για κάθε μαθητή οργανώνοντας συχνές συναντήσεις.

ΒΗΜΑ 3

Διαδικασία αίτησης

Μέχρι το τέλος Αυγούστου - μέσα Σεπτεμβρίου:

 Κάνουμε τον τελικό έλεγχο για τις δραστηριότητες που έχει ολοκληρώσει ο μαθητής και συμφωνούμε για τις δραστηριότητες που θα χρησιμοποιηθούν στο activity list του common application.

Ολοκληρώνουμε, κατόπιν συννενοήσεως με τους γονείς και τον μαθητή, μια μοναδική λίστα με 10-12 πανεπιστήμια στα οποία ο μαθητής θα υποβάλει αίτηση.                                                                           

Βοηθούμε στην επιλογή των συστατικών επιστολών απο καθηγητές του σχολείου/εξωσχολικά προγράμματα, καθώς και στη σύνταξη της επιστολής (όποτε χρειάζεται ).                                                    

Δημιουργούμε λογαριασμό στην πλατφόρμα του common application. Σκεφτόμαστε, καθοδηγούμε και επεξεργαζόμαστε την κεντρική εκθεση, καθώς  και τις επιπλέον  εκθέσεις που απαιτεί το  κάθε πανεπιστήμιο, οι οποίες παραδίδονται  στους συμβούλους του σχολείου.                                                 

Επιλέγουμε τον καλύτερο τρόπο παρουσίασης των δραστηριοτήτων του κάθε μαθητή έτσι ώστε να τον κάνουμε να ειναι μοναδικός και να ξεχωρίσει.

ΒΗΜΑ 4

Τελικά βήματα

Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τις αιτήσεις είναι έτοιμα: Συστατικές επιστολές, IELTS - TOEFL, μεταφρασμένες μεταγραφές, βαθμολογίες SAT.

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου: Ολοκληρώνουμε την υποβολή αιτήσεων (ΕΑ, ΕD).

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου: Τελειοποίηση της αίτησης  για Πανεπιστήμια της Καλιφόρνια (UCLA, UC-Berkeley, UC-Santa Cruz, UC-Santa Barbara, UC-Davis, UC-Irvine, UC-San Diego).

Έως τις 24 Δεκεμβρίου: Οι περισσότερες εκθέσεις και το σχετικό υλικό όλων των  πανεπιστημίων έχουν ολοκληρωθεί. (Μερικές φορές εάν ο μαθητής επιθυμεί, ή εάν υπάρχουν περιστάσεις που δικαιολογούν την αίτηση σε περισσότερα από 12 πανεπιστήμια, συνεργαζόμαστε μέχρι την 1η Ιανουαρίου για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας).

Η μοναδικότητα της ομάδας CLC

Έχουμε 25 χρόνια εμπειρίας στην καθοδήγηση μαθητών για να μπουν στα πανεπιστήμια των ονείρων τους σε όλο τον κόσμο, για όλα τα επίπεδα σπουδών, λαμβάνοντας υπόψη το άγχος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ θα πάρουν έναν συγκεκριμένο αριθμό Ελλήνων μαθητών ή ίσως και κανέναν, εμείς στο CLC γνωρίζουμε τον ανταγωνισμό από σχεδόν όλα τα σχολεία και τους αθλητές, οπότε σχεδιάζουμε μια στρατηγική για κάθε μαθητή μας ξεχωριστά.

Το πιο σημαντικό για τη συμβουλευτική μας υπηρεσία.....

ειναι η αφοσιωμένη ομάδα του CLC, η οποία βοηθά τους μαθητές μας να ανοιξουν τα φτερά τους και να δουλέψουν για τα όνειρά τους.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι μέντορες του CLC είναι διαθέσιμοι 24/7 στους μαθητές και τους γονείς τους.

Προετοιμασία συνέντευξης: Πραγματοποιούμε πολλαπλές mock συνεντεύξεις με την ομάδα μας και με τη βοήθεια από τους αποφοίτους μας.

Βοηθούμε με defer letters και waiting list letters για να αυξήσετε τις πιθανότητες ανατροπής της απόφασης του πανεπιστημίου. Καθοδηγούμε τους μαθητές μας στο άνοιγμα του portal τους σε κάθε πανεπιστήμιο.

Οργάνωση και οικονομική υποστήριξη των μαθητών μας για την εκτέλεση εθελοντικών εργασιών (www.clcengage.com) που καθοδηγούνται από το μοναδικό δίκτυο μαθητών μας, φίλων και γονέων.