Βy: CLC EDUCATIONAL INSTITUTE

Υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη της συμβουλευτικής ομάδας του CLC και την βοήθεια του παγκόσμιου network του, οι Θανάσης Ταπράτζης,  φοιτητής του Georgia Ιnstitute of Technology, Nικόλαος Καμαρινάκης, φοιτητής  computer science στο Maryland at College Park, Βασίλης Διγαλάκης απόφοιτος του ΜΙΤ και η  Dr. Εφη Αργυροπούλου ( PhD Math ) και ο Τσακίρης Νικόλας συνεργάστηκαν με τους μαθητές του CLC Θοδωρή Τσάλεζα, Ιάσωνα Ρούσσο και Χαρά Μωραιτάκη, οι οποίοι έχοντας λάβει μέρος  σε πολλούς μαθηματικούς διαγωνισμούς, συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ένα πράγμα που μοιράζονται όλοι. Δεν διατίθεται αρκετό υλικό στο διαδίκτυο ( ασκήσεις, βασικά θεωρήματα, μεθόδοι, συμβουλές, τεχνάσματα,κ.λπ.) για να μπορούν οι μαθητές να εξασκηθούν.

Έτσι, αυτό που επινοήσαμε είναι μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορούμε να δημοσιεύουμε μαθηματικό υλικό για τέτοιους διαγωνισμούς.

Μέχρι στιγμής, έχουμε προετοιμάσει τη θεωρία για ένα μεγάλο μέρος του διαγωνισμού “Πυθαγόρα”, ο οποίος στοχεύει σε παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε ένα μέρος του αναλυτικού προγράμματος (άλγεβρα, γεωμετρία,προβλήματα λέξεων κλπ.) και προετοίμασε μια περιεκτική, ευνόητη και πολύχρωμη / φιλική προς τα παιδιά παρουσίαση με παραδείγματα και διεξοδική εξήγηση της μεθοδολογίας των ασκήσεων.

Ταυτόχρονα δημιουργούμε την ιστοσελίδα της πλατφόρμας που σύντομα θα λειτουργεί. Τα σχέδια για το μέλλον περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός καναλιού, μέσω του οποίου, όλοι οι μαθητές θα μας στέλνουν προβλήματα και ερωτήματα που μπορεί να έχουν, καθώς και τη δημιουργία βίντεο, στα οποία θα υπάρχουν λυμένες ασκήσεις παραδείγματα.

Επιπλέον, εξετάζουμε πιθανές συσκέψεις ομάδων με βιντεοκλήσεις.