Βy: CLC EDUCATIONAL INSTITUTE

Υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη της συμβουλευτικής ομάδας του CLC και την βοήθεια του παγκόσμιου network του, η μαθήτριά του, Μαρία Τζιάλλα εκπόνησε ερευνητική εργασία για τις γεωπολιτικές  επιπτώσεις τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την διαφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.Το αποτέλεσμα ήταν ένα ερευνητικό έγγραφο 2000 λέξεων, το οποίο διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη της κας ‘Ελενας Στάλια κάτοχο Μaster στήν Ιστορία και της κας Ευαγγελίας Μπουμπουκιότη, επικεφαλής των δικαστών της Ελλάδος στο Εφετείο Αθηνών.

Σήμερα, η διαφωνία για την ονομασία των Σκόπιων περιστρέφεται γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την ύπαρξή τους ως ανεξάρτητο κράτος.

Βασική προϋπόθεση για την επιβίωση του κράτους των Σκοπίων είναι η συμπερίληψή του σε βασικούς διεθνείς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τρόπο που θα καθιερώσει οχι μόνο τη χρήση του ονόματος του, αλλά και την εθνικότητα της ΠΓΔΜ, χωρίς ωστόσο να πλήττει την ιστορία και τον πολιτισμό όλων των συνδεδεμένων χωρών.
Στο έγγραφο αυτό εξετάστηκε επίσης η έντονη και συνεχής πίεση των πολιτικών κομμάτων σε παγκόσκιο επίπεδο για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Οι ζωτικές πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες πού έγιναν από τις κυβερνήσεις και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον κυβερνητικό σχηματισμό που έγινε υπό την αιγίδα του Σοσιαλδημοκρατικού Ζόραν Ζάεφ, παρείχαν ουσιαστικά σε αυτήν τη διαφωνία, μια κινητικότητα και μια προοπτική επίλυσης που πριν από τα προαναφερθέντα ήταν απούσα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε παρακάτω

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ