Λίστα Πανεπιστημίων ΗΠΑ

Πώς να δημιουργήσετε μια τέλεια λίστα πανεπιστημίων των ΗΠΑ για τις αιτήσεις σας (χωρίς να επισκεφθείτε τα πανεπιστήμια)!

Το 2020 ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά ακαδημαϊκά (και όχι μόνο) έτη. Η πανδημία Covid-19 έχει παύσει πολλές δραστηριότητες και οι μαθητές είναι εκείνοι που έχασαν πολλές ευκαιρίες για καλοκαιρινά μαθηματα στο εξωτερικό, επίσκεψη πανεπιστημίων και tours στις εγκαταστάσεις. Η έλλειψη φυσικής παρουσίας και συμμετοχής σε πανεπιστημιακές περιηγήσεις δημιούργησε, συνεπώς, σύγχυση στους υποψηφίους των πανεπιστημίων, όταν έπρεπε να αποφασίσουν σε ποια πανεπιστήμια θα έπρεπε να απευθυνθούν και ποια πανεπιστήμια θα ήταν κατάλληλα για τις ακαδημαϊκές, προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη δημιουργία μιας ιδανικής λίστας πανεπιστημίων, η οποία θα είναι ισορροπημένη και θα συνάδει με τις επιθυμίες των μαθητών μας, χωρίς εκείνοι να εχουν επισκευθεί δια ζώσης τα πανεπιστήμια.

Η πρώτη στάση της έρευνας των μαθητών μας, μαζί με τους μεντορες του CLC, θα πρέπει να είναι η πόλη όπου βρίσκεται το κάθε πανεπιστήμιο. Πώς είναι ο καιρός, πόσοι άνθρωποι ζουν στην πόλη, τον αριθμό των φοιτητών, πόσο μακριά είναι από μεγάλες πόλεις, πώς είναι η πανεπιστημιούπολη; Κάποιοι φοιτητές προτιμούν την ελευθερία και την χαοτική ενέργεια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει ως campus ολόκληρη την πόλη με κτίρια σε όλο το Μανχάταν, και άλλοι αναζητούν την ηρεμία και την απομόνωση μιας πανεπιστημιούπολης, είτε αυτή θα ήταν μέσα σε μια μεγάλη πόλη, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και το Vanderbilt στο Νάσβιλ, στο Τενεσί, ή στην εξοχή, όπως το Πανεπιστήμιο Ουίλιαμς στο Williamstown (!) στη Μασαχουσετη, ή το Dartmouth College στο Ανόβερο, Νew Hampshire.

Οι μαθητές πρέπει να ψάξουν στο google όλες τις πληροφορίες σχετικά με την περιοχή του πανεπιστημίου, τις εξωσχολικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθούν στα πέριξ του campus, τις κοντινές μεγαλουπόλεις και τον καιρό. Τα πανεπιστήμια που θα επιλέξουν θα είναι το σπίτι τους για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, έτσι το περιβάλλον πρέπει να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασια και τις επιθυμίες του εκάστοτε μαθητή.

Δεύτερη στάση είναι να ερευνήσουν οι μαθητές τα πανεπιστήμια μέσα από τα μάτια όσων έχουν ήδη φοιτήσει εκεί. Για το σκοπό αυτό δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από το YouTube (!). Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο από φοιτητές που απεικονίζουν ρεαλιστικά την πανεπιστημιακή ζωή. Οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ψάξτε μια μέρα στη ζωή ενός φοιτητή/τριας στο Χάρβαρντ, στο Γέιλ, στο Κολούμπια, στο ΜΙΤ, στο Στάνφορντ… και παρακολουθήστε τι πραγματικά σημαίνει να είσαι φοιτητής στα πανεπιστήμια της επιλογής σας. Το CLC προετοιμάζει επίσης μια σειρά -σύντομα στο διαδίκτυο μέσω του καναλιού CLC Engagement YouTube- για να γνωρίσουν οι μαθητές μας τα πανεπιστήμια, μέσω των συνεντεύξεων των δικών μας φοιτητών.

Εκτός από το YouTube, το https://www.campusreel.org/  είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που περιέχει βίντεο από πανεπιστημιακες εγκαταστάσεις που ανεβαίνουν επίσης από φοιτητές!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του Προϋποθέσεις – Κλειδιά Ας δούμε μαζί τα βήματα και τα κριτήρια για την δημιουργία μιας λίστας πανεπιστημίων. Ξεκινώντας, από την Β’

Read More »

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για να εμπλουτίσετε τις αιτήσεις σας στα πανεπιστήμια Ως μέρος της αφοσίωσής του στην επιτυχία των μαθητών, το CLC ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά την

Read More »

Τι σημαίνει waitlist offer; Εάν είστε στη λίστα αναμονής, συνήθως σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι, αλλά ο αριθμός αποδοχών του περιορισμένος. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εισαγωγής εάν το σχολείο

Read More »
Scroll to Top